Arbeidsmediation

‘In conflict met uw werkgever over de samenwerking?’
​‘Heeft u een werknemer met frequent ziekteverzuim?’
‘Een conflict over de toekomst van een familiebedrijf?’

Vooral bij arbeidsconflicten wordt veel gebruik gemaakt van mediation en in steeds toenemende mate wordt hier door zowel werkgevers en werknemers gebruik van gemaakt. Een arbeidsrelatie is de meest intensieve vorm van het bij elkaar betrokken zijn. Je brengt een groot deel van je tijd door met collega’s, werkgever, directie of Raad van Bestuur. En waar wordt samengewerkt met anderen, is de kans op en een (arbeids)conflict altijd aanwezig.

Hoewel de meeste mensen alles zeggen en doen vanuit hun beste bedoelingen, wordt dat door anderen niet altijd even goed gesignaleerd en/of begrepen. Miscommunicatie is niet voor niets de grootste veroorzaker van conflicten. Dat werkt zo binnen gezinnen en liefdesrelaties en is onder collega’s niet veel anders. Een conflict of zelfs ruzie op de werkvloer lijkt soms moeilijk op te lossen. De gevolgen hiervan kunnen groot zijn en uitlopen van ziekteverzuim tot ontslag of langslepende rechtszaken. Om nog maar niet te spreken over een verziekte werksfeer, die ook negatief uitwerkt op de rest van het bedrijf, een afdeling en/of andere collega(’s). Kortom, een arbeidsconflict kost veel tijd, energie en geld.

Onder het motto voorkomen is beter dan genezen, is het verstandig om bij een beginnend conflict zo snel mogelijk een arbeidsmediator in te schakelen. De voordelen van mediation zijn groot. Mits tijdig ingeschakeld, kan veel ellende worden voorkomen. Bij arbeidsmediation gaat het om het belang van de organisatie, niet om het halen van gelijk voor de betrokken individuele partijen. Een mediator stapt volkomen neutraal het conflict binnen en luistert naar beide partijen zonder een oordeel te vellen. Vervolgens helpt een mediator de belanghebbenden om met elkaar in gesprek te blijven of komen en samen te zoeken naar een oplossing. Vaak klaart de lucht al snel en kunnen de belanghebbenden al snel weer met elkaar door een deur. Dit komt de algemene sfeer van het bedrijf ten goede en wordt verdere mogelijke escalatie voorkomen. Daarnaast kan een andere uitkomst van een mediationtraject ook zijn dat beide partijen het met elkaar eens zijn dat afscheid van elkaar nemen de beste oplossing is, waarna dit bijvoorbeeld resulteert in een vaststellingsovereenkomst in het kader van de beëindiging van de dienstbetrekking. 

Meer weten?

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Uw arbeidsmediator

Marija Maksimovic is arbeidsmediator. Door goed te luisteren en de juiste vragen te stellen, houdt ze beide partijen een spiegel voor, kweekt ze begrip voor elkaar en brengt ze het gesprek op gang. Tijdens het mediationtraject geeft ze ook tips om een volgende of verdere escalatie te voorkomen.

De waarde van mediation is niet alleen financieel uit te drukken, aangezien het veel meer dan geld alleen oplevert. Voor werknemers is het van groot belang dat zij zich prettig voelen binnen een bedrijf en dat zij zich, bij een prettige werksfeer waarin medewerkers goed met elkaar om gaan, optimaal bij de uitvoering van hun taken inzetten, om in het belang van de werkgever de doelstellingen van het bedrijf te willen en kunnen halen.

Meer weten?

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Ik ben Marija Maksimovic, MfN Registermediator.
Ik sta klaar om uw geschil te bemiddelen. Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak.

  • Waarom kiezen voor Maksimovic HR & Mediation?
  • RMeer dan 10 jaar ervaring als mediator
  • RPassie voor mensen
  • RResultaat gericht

Bent u op zoek naar een mediator voor uw arbeidsgeschil?

Ik heb meer dan 10 jaar ervaring in het bemiddelen van arbeidsgeschillen. Ervaar de kracht van Maksimovic HR & Mediation en neem vandaag nog contact op!

Maksimovic HR & Mediation
Blaak 520
3011 TA Rotterdam
E: info@maksimovic.nl
T: 06 – 41 50 45 98