Wat is arbeidsmediation

Een arbeidsconflict geeft veel spanning, is contraproductief. Bij het geforceerd verbreken van de arbeidsrelatie blijven meestal twee partijen als emotionele en/of financiële verliezers achter.

Mediation is een vorm van bemiddeling waarbij u samen met de tegenpartij en de mediator zoekt naar een oplossing waarmee u beiden vrede heeft. De mediator is een specialist in het begeleiden van onderhandelingen. Een mediator is onafhankelijk, oordeelt niet en fungeert steeds als bemiddelaar tussen beide partijen. Maksimovic HR & Mediation brengt beide partijen aan tafel en kijkt of het mogelijk is de arbeidsrelatie te herstellen, de werksfeer te verbeteren of in het uiterste geval hoe er in samenspraak tot ontbinding van het arbeidscontract gekomen kan worden.

Wist u dat?

Van de mensen die zich ziek melden doet één derde dat wegens psychische klachten, één vierde van deze mensen meldt zich ziek wegens een arbeidsconflict.

In de nieuwe arbeidswetgeving zijn regels opgenomen voor de hoogte van ontslagvergoedingen. Deze vergoeding heet tegenwoordig ’transitievergoeding’. Kort door de bocht gesteld: een werknemer heeft hier bij ontslag vrijwel altijd recht op. Uitzonderingen worden alleen gemaakt bij zeer ernstige misdragingen door de werknemer.

​Deelname is vrijwillig maar niet vrijblijvend

Deelname aan mediation is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Om het proces te laten slagen is het belangrijk dat u gemotiveerd bent om samen met de tegenpartij aan een oplossing te werken. Daarbij kan het gebeuren dat u op een bepaald gebied wat water bij de wijn moet doen. Omgekeerd geldt dat ook voor de tegenpartij.

Meer weten?

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Luisteren naar elkaar

De mediator helpt beide partijen om écht naar elkaar te luisteren en om uit te spreken wat zij werkelijk willen. Vaak blijven geschillen en conflicten ‘hangen’ in het halen van het gelijk met behulp van argumenten, redenen en voorbeelden, maar bij mediation komen juist de onderliggende belangen naar boven. Alleen op die manier kan een oplossing bereikt worden die bevredigend is voor beide partijen.

Is mediation geschikt?

Mediation is mogelijk bij alle soorten conflicten. Of u het nu oneens bent met de buren over de plaatsing van de schutting, een conflict heeft met uw werkgever of werknemer, onenigheid heeft binnen de familie over de verdeling van een erfenis of uw echtscheiding wilt regelen, zeker in de gevallen waarin u de relatie met de andere partij goed wilt afsluiten of juist wilt behouden in de toekomst, is mediation een geschikte methode.

​Vertrouwelijk

Uiteraard wordt door alle partijen aanwezig bij de mediation (uiteraard met inbegrip van de mediator zelf) vertrouwelijk omgegaan met de inhoud van de onderhandelingen. De afspraken komen op papier te staan in een overeenkomst die door beide partijen wordt getekend.

Kortom: om wat voor soort conflict het ook gaat, zolang er van beide kanten enige bereidheid bestaat om over een echte oplossing te onderhandelen, heeft mediation een kans van slagen.

Meer weten?

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Ik ben Marija Maksimovic, MfN Registermediator.
Ik sta klaar om uw geschil te bemiddelen. Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak.

  • Waarom kiezen voor Maksimovic HR & Mediation?
  • RMeer dan 10 jaar ervaring als mediator
  • RPassie voor mensen
  • RResultaat gericht

Bent u op zoek naar een mediator voor uw arbeidsgeschil?

Ik heb meer dan 10 jaar ervaring in het bemiddelen van arbeidsgeschillen. Ervaar de kracht van Maksimovic HR & Mediation en neem vandaag nog contact op!

Maksimovic HR & Mediation
Blaak 520
3011 TA Rotterdam
E: info@maksimovic.nl
T: 06 – 41 50 45 98