Wat is zakelijke mediation

Bij het runnen van een bedrijf heeft u met heel veel partijen en mensen te maken. Soms ontstaat er een verschil van mening of conflict waarbij het prettig is dat een onpartijdige derde er voor zorgt dat er communicatie tussen de twee partijen op gang komt waardoor er ruimte kan ontstaan voor oplossingen.

Een benaming die gebruikt wordt voor de bemiddelaar bij zakelijke conflicten is ‘business mediator’. U kunt een business mediator inschakelen voor bemiddeling bij alle soorten conflicten binnen een bedrijf of tussen bedrijven. Denk aan conflicten tussen uw onderneming en een leverancier, problemen rondom bedrijfsovername of -fusie, concurrentiegeschillen, ontslagzaken etc.

​Deelname is vrijwillig maar niet vrijblijvend

Deelname aan mediation is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Om het proces te laten slagen is het belangrijk dat u gemotiveerd bent om samen met de tegenpartij aan een oplossing te werken. Daarbij kan het gebeuren dat u op een bepaald gebied wat water bij de wijn moet doen. Omgekeerd geldt dat ook voor de tegenpartij. 

Meer weten?

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Luisteren naar elkaar

De mediator helpt beide partijen om écht naar elkaar te luisteren en om uit te spreken wat zij werkelijk willen. Vaak blijven geschillen en conflicten ‘hangen’ in het halen van het gelijk met behulp van argumenten, redenen en voorbeelden, maar bij mediation komen juist de onderliggende belangen naar boven. Alleen op die manier kan een oplossing bereikt worden die bevredigend is voor beide partijen.

Is mediation geschikt?

Mediation is mogelijk bij alle soorten conflicten. Of u het nu oneens bent met de buren over de plaatsing van de schutting, een conflict heeft met uw werkgever of werknemer, onenigheid heeft binnen de familie over de verdeling van een erfenis of uw echtscheiding wilt regelen, zeker in de gevallen waarin u de relatie met de andere partij goed wilt afsluiten of juist wilt behouden in de toekomst, is mediation een geschikte methode.

Vertrouwelijk

Uiteraard wordt door alle partijen aanwezig bij de mediation (uiteraard met inbegrip van de mediator zelf) vertrouwelijk omgegaan met de inhoud van de onderhandelingen. De afspraken komen op papier te staan in een overeenkomst die door beide partijen wordt getekend.

Kortom: om wat voor soort conflict het ook gaat, zolang er van beide kanten enige bereidheid bestaat om over een echte oplossing te onderhandelen, heeft mediation een kans van slagen.

Meer weten?

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Ik ben Marija Maksimovic, MfN Registermediator.
Ik sta klaar om uw geschil te bemiddelen. Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak.

  • Waarom kiezen voor Maksimovic HR & Mediation?
  • RMeer dan 10 jaar ervaring als mediator
  • RPassie voor mensen
  • RResultaat gericht

Bent u op zoek naar een business mediator?

Ik heb meer dan 10 jaar ervaring als mediator. Ervaar de kracht van Maksimovic HR & Mediation en neem vandaag nog contact op!

Maksimovic HR & Mediation
Blaak 520
3011 TA Rotterdam
E: info@maksimovic.nl
T: 06 – 41 50 45 98